Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фейсбук смени името си на Мета

Свят

Фейсбук смени името си на Мета

Фейсбук смени името си на Мета - Tribune.bg
Снимка:

Американската компания Фейсбук променя името си на Мета (Meta) с цел това да отразява виждането ѝ за бъдещето, съобщи Марк Зукърбърг, цитиран от световните агенции.

Той обяви, че очаква социалната мрежа в новата си версия да достигне един милиард души през следващите 10 години.

"Аз харесвам класическото образование, а думата „Мета“ идва от гръцката дума, означаваща „след“. За мен това символизира факта, че винаги можеш да построиш нещо друго", каза Зукърбърг.

Новото название на компанията майка ще представя по-добре всичките ѝ дейности, но името на различните мрежи ще остане непроменено“, уточни той.

Зукърбърг изрази надежда, че компанията с отделните платформи ще работят като нова екосистема, създаваща „милиони“ работни места за творци.

За наблюдатели, обаче, преименуването на компанията изглежда е опит да се измести вниманието от т.нар. Фейсбук документи - изтекли в медиите материали, разкриващи как компанията е пренебрегвала вътрешни доклади и предупреждения за вредите, нанесени или усилени от нейната социална мрежа по света.

Преименуването беше направено в момент, когато Фейсбук преживява екзистенциална криза. След направените разкрития компанията е подложена на внимателно наблюдение от законодателни и регулаторни органи в много държави.

Освен своята основна социална мрежа тя сега включва Инстаграм, Месинджър и други платформи. 

                                         

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Фейсбук, ново, име
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети