Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фейсбук стартира нова услуга – „Магазини“

Свят

Фейсбук стартира нова услуга – „Магазини“

Снимка:

Услугата „Магазини“ ще бъде безплатна за бизнеса и се очаква да увеличи интереса на потребителите

Фейсбук стартира нова услуга – „Магазини“ (Shops). Тя ще позволи на фирми да излагат и продават продукти в платформите на най-голямата социална мрежа в света. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг.

Според него, когато много малки предприятия се преместват в интернет, за да се справят с икономическите последици от коронавируса, това е много важно.

"Тъй като на хората им е казано да си стоят по домовете, на физическите магазини им е трудно да останат отворени и милиони хора губят работата си", добави той.

По думите му мрежата ще работи в сътрудничество с Shopify и седем други платформи за онлайн търговия.

Онлайн магазините ще бъдат достъпни чрез Фейсбук и Инстаграм, ще има опция за плащане през платформите, а клиентите ще могат да общуват с търговците чрез WhatsApp и Messenger. Услугата „Магазини“ ще бъде безплатна за бизнеса и се очаква да увеличи интереса на потребителите, което пък ще доведе до увеличаване на платената реклама. 

Фирмите ще могат да създадат частична персонализирана витрина във Facebook, до която клиентите на социалната медия ще могат да получат достъп чрез Facebook, Instagram или реклами.

Facebook заяви в прессъобщение: "Това означава, че всеки продавач, независимо от неговия размер или бюджет, ще може да осъществява онлайн бизнес и да се свърже с клиенти, където и когато е удобно за тях".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още