Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фон дер Лайен: ЕК започва подготовка на реформи на ЕС

Свят

Фон дер Лайен: ЕК започва подготовка на реформи на ЕС

Фон дер Лайен: ЕК започва подготовка на реформи на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

„Европейската комисия счита новото разширяване на Европейския съюз (ЕС) за геополитическа необходимост и започва да подготвя необходимите за това реформи на политиките и институциите на ЕС“, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция в Брюксел.

„Новото разширяване на ЕС не е само призив на историята, то е геополитическа необходимост. Трябва да определим визия за успешното ни разширяване, поради което Европейската комисия започна предшестващ приема на нови страни анализ на политиките на ЕС, за да реши как ще функционират нашите институции, бюджетът ни, гаранциите ни за сигурност след разширяването на ЕС“, каза Фон дер Лайен.

По-рано германският министър на външните работи Аналена Бербок заяви, че разширяването на ЕС е необходимо следствие от украинската криза. Според нея напредъкът на Украйна в реформата на съдебната система и медийното законодателство е впечатляващ, но Киев все още трябва да работи по прилагането на антиолигархичния закон и борбата с корупцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати