Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фон дер Лайен: Ще се намерят „интелигентни решения” за летните отпуски

Свят

Фон дер Лайен: Ще се намерят „интелигентни решения” за летните отпуски

Снимка:

Европейците ще намерят „интелигентни решения“, които ще им позволят да отидат на почивка, въпреки пандемията на коронавируса, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„Мисля, че ще намерим интелигентни решения за летни почивки. Може би ще е малко по-различно, с други хигиенни мерки и малко повече физическа дистанция, но ще бъде впечатляващо да видим, че ще намерим решение”, каза Фон дер Лайен в интервю.

Тя каза, че е добре страните от ЕС да започнат да премахват ограничителни мерки, но предупреди, че правителствата трябва да действат внимателно, „стъпка по стъпка и винаги с повишено внимание“.

"Трудно е да се предвиди какъв ще бъде следващият месец, но виждам, че започваме да се научаваме да живеем с вируса", каза Фон дер Лайен и добави, че е впечатлен от решенията за урегулиране на работата  на няколко икономически сектора.

Относно отговора на ЕС на пандемията Фон дер Лайен призна, че в началото на кризата имало „критични моменти“, но добави, че „след няколко дни страните осъзнаха, че не могат да го управляват самостоятелно“, след което координацията се подобри.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още