Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фракцията на Орбан „Патриоти за Европа“ събра достатъчно подкрепа, за да стане група в ЕП

Свят

Фракцията на Орбан „Патриоти за Европа“ събра достатъчно подкрепа, за да стане група в ЕП

Фракцията на Орбан Патриоти за Европа събра достатъчно подкрепа, за да стане група в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Новата дясна фракция в Европейския парламент  - „Патриоти за Европа“, чието начало беше поставено от премиера на Унгария Виктор Орбан вече включва достатъчно партии, за да получи статут на политическа група. Алиансът, според правилата на ЕП, трябва да има 23 евродепутати от седем държави.

Към десните партии на алианса от Унгария, Австрия, Португалия и Чехия се присъединяват депутати от Белгия, Испания и Нидерландия.

Партията на Орбан ФИДЕС, австрийската Партия на свободата и чешкото Движение на недоволните граждани бяха първите членове, когато беше дадено началото на формирането на обединението, към което по-късно се присъединиха и испанската партия „Вокс“ и португалската „Шега“.

„Патриотите за Европа продължавт да расте с най-новото попълнение, белгийската Vlaams Belang“, написа в Туитър Золтан Ковач, международен говорител на Орбан.

Манифестът на групата се фокусира върху запазването на националния суверенитет в Европейския съюз, борбата срещу нелегалната миграция и отслабване на приетите от Евросъюза мерки за борба срещу климатичните промени, отбелязва БТА.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати