Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция замрази активи на специалните служби на Иран

Свят

Франция замрази активи на специалните служби на Иран

Франция замрази активи на специалните служби на Иран - Tribune.bg
Снимка:

Причината – критична разузнавателна информация от „Мосад“

Франция е замразила авоари на двама ирански граждани, както и активи на специалните служби на Иран, съобщават френските медии като се позовават на френския правителствен журнал.

Франция обяви, че тези действия са отговор на предотвратен заговор за бомбено нападение на 30 юни благодарение на критична разузнавателна информация, предоставена от израелската шпионска служба „Мосад“. В резултат на предоставената информация на Франция, Германия и Белгия елитни полицейски части са нахлули в мюсюлмански център и в няколко резиденции в Северна Франция, което е довело до арести на членовете на клетка, ръководена от ирански дипломат.

Впоследствие френското правителство е настояло пред дипломатите си и представители на министерството на външните работи през август да отложат за неопределено време всички несъществени пътувания в Иран. Ройтерс съобщава за втвърдяване на отношението на Техеран към Франция, което би могло да има по-широки последици за Иран.

Франция е един от най-категоричните защитници на спасяването на ядреното споразумение между Иран и световните сили, от което президентът на САЩ се изтегли през май.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още