Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция навлезе в четвърта вълна на коронавирусната пандемия

Свят

Франция навлезе в четвърта вълна на коронавирусната пандемия

Франция навлезе в четвърта вълна на коронавирусната пандемия - Tribune.bg
Снимка:

Говорителят на френското правителство Габриел Атал заяви късно снощи, че страната е навлязла в четвъртата вълна на коронавирусната пандемия, съобщава Ройтерс.

Атал заяви, че тази нова вълна е „по-бърза“ и има с „по-стръмен наклон“ от всички предишни, добавяйки, че „динамиката на пандемията е изключително силна“.

Освен това той каза също, че броят на случаите се е увеличил със „светкавична скорост“, като честотата на заболеваемост се е увеличила с близо 125% за една седмица и 80% от случаите в страната могат да бъдат отнесени към варианта Делта.

Според него френското правителство продължава с новия си план за борба с Covid инфекциите и облекчаване на натиска, под който отново могат да бъдат подложени болниците, като ще има някои промени - например намалени глоби.

Планът, който включва по-специално изискването за „здравна карта“на широк спектър от места като ресторанти или кина и прави задължителната ваксинация за здравните работници, отчита някои от най-строгите противоепидемични мерки в Европа.

Габриел Атал каза, че могат да бъдат приети нови мерки за подпомагане на борбата с вируса, които могат да включват задължителна ваксинация за здравните работници и разширяване на „здравната карта“ към развлекателния бизнес.

Той отново призова хората да се ваксинират, казвайки, че това „драстично“ помага за борбата с коронавируса и призна, че в момента „обхватът на ваксинацията не е достатъчен“ във Франция.


Топ новини

виж още
Актуална тема