Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция облекчава част от мерките след преминаването на втората вълна COVID-19

Свят

Франция облекчава част от мерките след преминаването на втората вълна COVID-19

Снимка:

Очаква се до Коледа да отворят магазини, театри и кина

Франция започва постепенно да облекчава строгите мерки, въведени заради коронавируса. В телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон заяви, че най-лошото от втората вълна на епидемията във Франция е преминало.

Той заяви, че правителството има за цел да премахне блокадата в цялата страна до 15 декември, въпреки, че някои ограничения ще останат в сила.

„Хората ще могат да споделят коледните празници със семействата и близките си“, каза Макрон.

Всички магазини ще отворят отново от събота след седмици на затваряне. Ресторантите и фитнес залите обаче ще останат затворени до 20 януари.

"Около 20 януари, ако е възможно, ще можем да вземем нови решения за облекчаване на мерките. Ако дневното увеличение на случаите е под 5000, спортните зали и ресторантите може да отворят", каза Макрон. Той заяви, че след тази дата може да бъде отменен и комендантският час, който вероятно ще остане след вдигане на карантината.

Френският президент вчера оповести поредица от мерки за облекчаване на карантината, които ще влязат в сила от 28 ноември.

Общият брой заразени с коронавирус от началото на епидемията във Франция, надхвърля 2,100 000 души, повече от 50 000 души са починали. В понеделник страната регистрира едва 4 452 случая, което е най-ниското ниво на заболеваемостот 28 септември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още