Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция обяви извънредно положение, въвеждат вечерен час в Париж

Свят

Франция обяви извънредно положение, въвеждат вечерен час в Париж

Снимка:

Ограниченията влизат в сила от събота и се очаква да действат четири седмици

Франция обяви извънредно положените, а властите налагат вечерен час от 17 октомври.

Вечерният час ще бъде между 21:00 и 06:00 сутринта и ще важи за Париж, както и Руан, Лил, Сент Етиен, Лион, Гренобъл, Монпелие, Марсилия и Тулуза.

Решението влиза в сила от събота и се предвижда да продължи четири седмици.

Разрешени ще бъдат важните пътувания, но не и посещенията на нощни заведения. Предвидената глоба за нарушители е 135 евро.

Броят на заболелите от коронавирус, които се намират в болница, надмина 9100 за пръв път от юни. Общо във Франция заразените от началото на пандемията са 779 063.

Това влошаване на ситуацията „оправдава обявяването на извънредно здравно положение с цел да могат да се вземат строго пропорционални на здравните рискове, належащи и съответстващи на обстоятелствата и за време, и за място мерки“, се посочва в доклад на правителството.

„Не е изгубен контролът върху разпространението на вируса, но ситуацията буди тревога и затова трябват и нови мерки“, коментира в телевизионно интервю френският президент Еманюел Макрон.
„Трябва да реагираме, защото положението е тревожно… Трябва да сведем 20 000-те случаи на ден до 3 хил.“, каза Макрон.

Президентът препоръча ограничаване на събиранията от частен характер - до не повече от 6 души на масата у дома. Той каза, че няма да има ограничения за пътуване между регионите на страната, нито ограничения в обществения транспорт.

Действията на френското правителство са в унисон с мерките в други големи страни в Европа, задействани през последните дни. Във вторник холандското правителство обяви, че затваря барове и ресторанти. Италия въведе нови ограничения за нощния живот, обществените събития и любителския спорт, а Англия обяви в понеделник, че баровете и заведенията в най-тежко пострадалите части на държавата затварят.  


Коментари (2)

ани Не знаех,че опасното вирусче вилнее само през нощта от 21-06. Светът се видиоти буквално!И какво? След тези 4 седмици това вирусче ще изчезне,или ще си остане там,кътдето е?Ненормалници, а тези,които им вярват-още повече. Който иска,да нахлузи маска и скафандър,да се заключи и дано остане безсмъртен!
15.10.2020 10:23 / Отговор
АЛИ АХДЖА МЪРШАТА НА МАЙМУНСКОТО КО ПЕЛЕ ПАВЕЛ II, ДА СЕ ИЗКАРА ОТ ГРОБА, ДА СЕ ИЗГОРИ И ПУСНЕ У ГРАДСКИЯ КЕНЕФ !
15.10.2020 11:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още