Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция очаква решителен дебат Макрон и Льо Пен тази вечер

Свят

Франция очаква решителен дебат Макрон и Льо Пен тази вечер

Франция очаква решителен дебат Макрон и Льо Пен тази вечер - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Франция Еманюел Макрон и крайнодясната му опонентка Марин Льо Пен ще се срещнат тази вечер очи в очи в телевизионни дебати, които може да бъдат решаващи за изхода на балотажа в неделя, твърди Асошиейтед прес.

Според агенцията двамата кандидати внимателно са се подготвили за важния дуел, който се очаква да продължи повече от два часа.

На първия тур на 10 април 44-годишният Макрон взе най-много гласове, а според последвали различни социологически проучвания има преднина от 3 до 13 пункта пред 53-годишната Льо Пен. За разлика от изборите преди пет години, обаче, когато тя отстъпи пред Макрон с 34 срещу 66 на сто от гласовете на балотажа, сега Льо Пен е съкратила значително дистанцията.

През 2017 г. преките дебати по телевизията бяха пагубни за нейната кандидатура – тя прояви неувереност в търсенето на отговори на зададените въпроси и сякаш губеше самообладание на моменти.

Този път Льо Пен заявява, че е по-добре подготвена, след като е работила „у дома“ с най-близките си съветници.

Преди втория тур и двамата кандидати се нуждаят от широка допълнителна подкрепа. Много французи, особено тези с леви убеждения, казват, че още не знаят дали изобщо ще отидат в неделя до избирателните секции.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати