Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция разреши втора доза от различна ваксина за получилите първа от AstraZeneca

Свят

Франция разреши втора доза от различна ваксина за получилите първа от AstraZeneca

Франция разреши втора доза от различна ваксина за получилите първа от AstraZeneca - Tribune.bg
Снимка:

Ръководителят на френското министерство на здравеопазването Оливие Веран заяви, че хората под 55 години, които са получили първата ваксина с AstraZeneca, ще могат да получат втора доза от различна ваксина, предава БГНЕС.

Той подчерта, че окончателните препоръки по този въпрос ще бъдат предоставени от френския Върховен здравен комитет (HAS) до края на деня. Според Веран тази мярка може да засегне около 600 000 французи, включително самия министър, който е получил първата ваксинация на 8 февруари. Той обеща, че всеки ще получи втората доза „навреме“.

Кампанията за ваксиниране на населението във Франция стартира на 27 декември миналата година. В момента се правят ваксинации на пациенти над 70-годишна възраст, лекари, образователни работници и пациенти с хронични заболявания.

Властите на страната одобриха използването на четири ваксини срещу коронавирус в републиката - американската компания Moderna, компаниите Pfizer (САЩ) и BioNTech (Германия), както и на британско-шведската компания AstraZeneca и американската Janssen.

Според изчисленията на властите до края на лятото на 2021 г. всички над 18 години ще могат да се ваксинират срещу коронавирус във Франция.

От началото на епидемията във Франция са установени почти 5 милиона случая на инфекция, а повече от 98 000 души са станали жертви на пандемията.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети