Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция въвежда възраст за даване на съгласие за правене на секс

Свят

Франция въвежда възраст за даване на съгласие за правене на секс

Снимка:

Френското правителство подкрепи въвеждането на минимална възраст за съгласие за секс, предаде АФП. Този ход ще приведе Франция в съответствие с повечето други западни страни, след години на кампании от жертви на насилие. Тласъкът за промяна в закона получи допълнително задвижване от обвиненията, отправени от жена, която твърди, че е била изнасилена от пожарникари, когато е била тийнейджърка.

Министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети заяви във вторник, че правителството е склонно да маркира като престъпление „всеки акт на сексуално проникване от възрастен, включващ непълнолетно лице на 15 години“. Предложението му вдига минималната възраст за допустим секс по съгласие от предложението на Сената тя да бъде 13 години.

Пред телевизия „Франс 2“ министърът каза, че общественото мнение се е променило по въпроса за секса между възрастни и непълнолетни, като във Франция дълго време се смяташе за безобидно да има сексуален акт при взаимно съгласие на партньорите. Дюпон-Морети заяви, че настоящото изискване непълнолетни жертви да докажат, че са били принудени, заплашени или измамени за секс, за да повдигнат обвинение за изнасилване или сексуално насилие, трябва да бъде премахнато.  


Коментари (1)

гл шеф от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме всички да знаят че нашият румен йорданов не вписва нищо. отук нататък всеки който навреди на румен ще бере голями ядове. вие нас не вярвате но всички от тях ще патите.
10.02.2021 16:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още