Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция започва да тества пътници, пристигащи от Китай за Covid-19

Свят

Франция започва да тества пътници, пристигащи от Китай за Covid-19

Франция започва да тества пътници, пристигащи от Китай за Covid-19 - Tribune.bg
Снимка:

Франция започна да тества пътници, пристигащи от Китай, за да проследи потенциални варианти за разпространението на ковид, обяви здравният министър Франсоа Браун.

„Това не е контрол за предотвратяване на влизането на граждани на Китай, а научен, който ще ни позволи много прецизно да проверяваме различните варианти“, каза Браун на летище „Шарл де Гол“.

„Това по същество са варианти на разпространения в момента омикрон в Китай “, каза Браун.

От неделя посетителите от Китай трябва да носят маска и да са готови да се подложат на тест при пристигането, който ще се прави на случаен принцип. След това от четвъртък пътниците също ще трябва да представят отрицателен PCR или антигенен тест, направен по-малко от 48 часа преди полета.

Франция се присъединява към други държави, включително Обединеното кралство, Италия и Съединените щати, в тестването на пристигащи от Китай, четири седмици след като Пекин отмени своята политика на „нулев ковид“, прилагаща блокирането и масовото тестване.

Делегатът на френския министър на транспорта Клемент Боне каза, че в момента има шест полета до Франция седмично от континентален Китай и четири от Хонконг. Повечето пътници от Китай за Франция минават транзитно през Шарл дьо Гол.

От 300 пътници, които слязоха от полет за френската столица в неделя, около 60 влязоха в страната и всички си направиха PCR тест. Френските служители на летището също взеха техните данни в случай на положителен тест, което ще изисква седем дни изолация.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети