Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция затваря училищата за неопределено време

Свят

Франция затваря училищата за неопределено време

Франция затваря училищата за неопределено време - Tribune.bg
Снимка:

Макрон: Няма да затваряме граници, вирусът няма националност

Еманюел Макрон обяви, че всички учебни заведения във Франция ще бъдат затворени за неопределено време от следващата седмица, за да се ограничи максимално разпространението на коронавируса. В обръщение към нацията той помоли всички възрастни хора над 70 години да си останат у дома.

Макрон призова всички да проявят отговорност в битката с COVID-19, която вече е убила 61 души и е заразила почти 2900 във Франция.

Детските градини, училищата и университетите ще затворят от понеделник в цялата страна "до второ нареждане", каза Макрон, описвайки епидемията от коронавирус като най-сериозната здравна криза във Франция за последните сто години.

Президентът обяви, че местните избори, насрочени за тази неделя, няма да бъдат отлагани.

"Ние сме в още в началото на тази криза", каза Макрон.

„Въпреки всичките ни усилия за превантивни мерки, този вирус продължава да се разпространява с голяма скорост”, каза Макрон.

Той помоли всички хора над 70 години и тези, които страдат от хронични дихателни заболявания, "да останат в къщи", ако е възможно.

Що се отнася до изборите, Макрон заяви, че се е консултирал с учени и други експерти, които са на мнение, че „няма нищо, което да попречи на французите, дори и на най-уязвимите, да отидат до урните“.

Френският президент заяви, че Европа ще трябва да реагира "бързо и мощно”, за да "възобнови" икономиката, която страда от епидемията, като добави, че всички стъпки за затваряне на границите ще трябва да бъдат взети съвместно "на общоевропейско ниво".

„Вирусът няма националност”, заяви още френският президент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети