Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция затвори 22 училища заради коронавирус

Свят

Франция затвори 22 училища заради коронавирус

Снимка:

Френското правителство, както и много други в Европа, нареди тази седмица да се отворят всички училища

Учебната година 2020-2021 г. във Франция започна за всички ученици на 1 септември, при спазване на санитарните мерки и протоколи, но след тридневно обучение 22 училища бяха затворени, след като в тях бяха открити случаи на коронавирус.

Повече от 12 милиона ученици се завърнаха в класните стаи, но някои родителски и учителски синдикати изразиха загриженост относно възобновяването на учебния процес, тъй като разпространението на COVID-19 в страната се ускорява. Във Франция за повече от 24 часа има повече от 7000 нови случаи на коронавирус. Това е близо до рекорда на страната от 7 578, поставен на 31 март.

Френският министър на образованието Жан-Бланкер  обяви, че 12 от затворените училища са в континенталната част на Франция, а 10 са на френския остров Реюнион в Индийския океан, където достъпът до здравни грижи е по-лош, отколкото в континентална Франция и броят на болните в болниците е скочил през последните седмици.     

Във Франция има 62 000 основни и средни училища. Според министъра на този фон, това е относително малък брой.  

Френското правителство, както и много други в Европа, нареди тази седмица да се отворят всички училища, за да могат родителите да се върнат на работа и икономиката да се съживи.

Жан-Бланкер заяви пред радио „Европа 1“, че като цяло френските училища са съобщавали за около 250 вероятни случая на коронавирус на ден, откакто започнаха да отварят вторник.

Не всички тези случаи се оказват положителни.                                                                                                                        


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още