Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърци напускат таверни и магазини в Солун, ако влязат българи или румънци

Свят

Гърци напускат таверни и магазини в Солун, ако влязат българи или румънци

Гърци напускат таверни и магазини в Солун, ако влязат българи или румънци - Tribune.bg
Снимка:

Гърци напускат таверни и магазини в Солун, ако влязат българи или румънци, съобщава БНР. Публикациите за фалшиви ковид сертификати от България и Румъния са предизвикали сериозно напрежение и недоверие към клиентите от двете страни, засега само в Солун.

Здравното министерство в Атина изрично подчертава, че в Гърция се приемат всички европейски сертификати за ваксиниране. Въпреки това търговци и собственици на заведения в Солун са изпратили официално запитване към три министерства за конкретни препоръки как да реагират при клиенти със „зелени сертификати“, издадени в съседни балкански държави. За много от тези страни има само медийна информация, че някои сертификати са фалшиви.

Собствениците на таверни в Солун са обезпокоени от случаи, в които гръцки клиенти напускат ресторанта, ако в него влязат българи или румънци. Подобно отношение е забелязано и в магазините, съобщават от Съюза на търговците в Солун.

От друга страна търговците изтъкват, че имат постоянни клиенти от България и Румъния и не могат да реагират с недоверие към официални европейски сертификати за ваксиниране. Те са наблюдавали, че заради пандемията съгражданите им изпитват страх към всеки срещнат, а и медиите „нажежават обстановката“ с недоказани обвинения срещу здравната система на съседните държави.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати