Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция има план за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост

Свят

Гърция има план за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост

Гърция има план за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост - Tribune.bg
Снимка:

Гръцкото правителство е изготвило план и стратегическа схема за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост, съобщи БНР. Говорителят на кабинета на Кириакос Мицотакис е потвърдил, че се очаква спешно да бъдат въведени облекчения върху цените на горивата и хранителните продукти.

Опозицията настоява за временно премахване на акциза върху горивата и данъците върху храните. В тази връзка изготвения план на правителството в Атина предвижда да се връща част от акциза на горивата на потребители с ниски доходи.

На практика ще се плаща реалната цена на бензина, а след това ще се връща част от сумата, с което опозицията не е съгласна и иска сваляне незабавно на високите такси и данъци върху всички видове горива. Социалистите в парламента настояват за поставяне на таван на цените на хранителните продукти и стоките от първа необходимост. „Въведените ограничения върху печалбите на търговците са без резултат и хранителните продукти ежедневно поскъпват“, коментират експерти.

Депутатите комунисти предлагат държавата да поеме част от цената на хляба.

В същото време транспортните фирми намалиха броя на фериботите по няколко линии поради неефективност в резултат на високите цени на горивото и скъпите билети. В момента пътуване Солун-Атина е по-евтино със самолет, отколкото с кола.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Гърция, план, стоки

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати