Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция изпраща полицейски части на островите, които са горещи точки на Covid-19

Свят

Гърция изпраща полицейски части на островите, които са горещи точки на Covid-19

Снимка:

Гърция започна разполагането на полицейски подразделения на горещите точки с Covid по островите, тъй като туристическият сезон в страната се развива с висока скорост на фона на тревожното разпространение на коронавируса, пише „Гардиън“.

Властите започнаха да засилват полицейското присъствие на парти острови като Миконос и Йос, тъй като се появиха опасения, че местните предприемачи не спазват здравните мерки, насочени към ограничаване на пандемията.

„Вариантът Делта означава, че всяка страна се бори сега с четвъртата вълна сега, а не както се очаква през ноември“, каза гръцкият министър на туризма Харис Теохарис.

„Хотелите и заведенията от семеен тип усърдно прилагат протоколи, но има пренаселване, повече отколкото бихме искали да видим в баровете, особено сред по-младите... затова се опитваме да гарантираме, че се запазва известен баланс.“

Около 186 служители на реда са изпратени само на Миконос. В четвъртък допълнителни 30 полицаи, подкрепяни от служители по сигурността и агенти под прикритие, са били изпратени в Йос, 11-километровия Цикладски остров, популярен сред по-младите туристи, привлечени от баровете, дискотеките и рок клубовете.

Гръцкият заместник-министър по гражданска защита Никос Хардалиас заяви, че Миконос и Йос са на крачка от това властите да наложат допълнителни ограничения, и че положението на островите Закинтос, Тинос, Лефкада, Санторини, Парос и Родос също е тревожно.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още