Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция може да отвори за българи още на 16 април

Свят

Гърция може да отвори за българи още на 16 април

Снимка:

Обмисля се тестово отваряне на сухопътните граници само за определени националности

Гърция ще направи тестово отваряне на границите си за определен брой държави от 16 април, обяви при посещението си в Румъния гръцкият министър на туризма Хари Теохарис, съобщи „Greek City Times". Правителството на Кириакос Мицотакис вече обяви, че голямото отваряне на страната за туристи ще бъде на 14 май. Независимо от това през април Гърция обмисля да приема туристи от балканските страни и Израел.

Датата, на която се очаква сухопътните граници на страната да бъдат отворени без изискване за задължителна карантина, каквото е в сила в момента, е 16 април. Целта на такова тестово отваряне на страната е да се види как работят новите правила за влизане на чужденци в страната, коментира Теохарис.

Следващата стъпка ще е отваряне на Гърция за всички държави на 14 май. Румъния и Сърбия са изразили желание за двустранно споразумение с Гърция, за да могат гражданите им да посетят страната преди Великден.

През 2019 г. над 1,4 милиона туристи от Балканите са посетили Гърция. Министърът на туризма Теохарис прогнозира, че е възможно това лято страната му да посрещне поне половината от този брой гости.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още