Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция отмени почти всички COVID мерки

Свят

Гърция отмени почти всички COVID мерки

Гърция отмени почти всички COVID мерки - Tribune.bg
Снимка:

Отменя се мярката за носене на маски в обществения транспорт, както и седмичните бързи тестове за неваксинираните

Три години след първите забрани, приети във връзка с пандемията от COVID-19 гръцкото здравно министерство отмени и последните останали мерки за предотвратяване на разпространението на вируса, като задължителни остават предпазните маски в здравните заведения, съобщи електронното издание на в. „Катимерини“, цитирано от БТА.

Експертна комисия за коронавируса проведе вчера заседание, на което беше приета препоръката на ръководството на Министерство на здравеопазването за отмяна на въведените ограничителни мерки, с изключение на мерките за държавните и частните здравни заведения и домовете за възрастни хора.

Практически се отменя мярката за носене на маски в обществения транспорт, както и седмичните бързи тестове за неваксинираните или частично ваксинираните служители от държавния и частния сектор, с изключение на здравните служители.

„Остава необходимостта от защита на уязвимите групи на населението срещу COVID-19 и поради тази причина се препоръчва спазване на мерките за лична защита, реваксинацията, както и предприемане на антивирусно лечение за заболелите“, заяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Мярката за представяне на отрицателен бърз тест два пъти седмично остава за неваксинираните служители в болничните заведения и домовете за възрастни хора. Остава и задължителното носене на маски от здравния персонал, пациентите и посетителите на лечебните заведения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети