Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция планира изграждането на 20 нови центрове за мигранти

Свят

Гърция планира изграждането на 20 нови центрове за мигранти

Снимка:

В тях ще бъдат настанявани лица, които имат право на убежище и попадат в графата на т.нар. „контролирани” обекти

Правителството на Гърция планира да построи 20 нови центрове за бежанци и мигранти, като капацитетът на всеки ще бъде между 500 и 2000 човека, съобщава изданието „Real news“, предава БГНЕС.

Предвижда се тези центрове да функционират по различен от познатия досега начин. В тях ще бъдат настанявани лица, които имат право на убежище и попадат в графата на т.нар. „контролирани” обекти.

Освен това на входовете на тези центрове ще има поставени електронни системи. Всеки един от бежанците ще разполага с карта със специфичен баркод за влизане и излизане от обекта. По този начин ще бъде избегната ситуация, при която липсва контрол върху влизащите и излизащите от миграционните центрове.

Планира се новите центрове да бъдат изградени на Пелопонес, Крит, в Централна и Северна Гърция, както и в Епир.

Подробният план на правителството ще бъде обсъден по време на утрешното заседание между министъра за миграцията и убежището Нотис Митарас, заместник-министъра и национален координатор по бежанския въпрос Алкивиадис Стефанис и министъра на вътрешните работи Такис Теодорикакос. До края на месеца се очаква да бъде взето окончателно решение по този въпрос.

Гръцкото правителство вече обяви, че сега съществуващите лагери на островите ще бъдат затворени и ще се изградят нови центрове от затворен тип.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още