Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция с леко разхлабване на мерките, отварят магазините

Свят

Гърция с леко разхлабване на мерките, отварят магазините

Снимка:

Гръцките власти разрешиха отварянето на универсални магазини от 5 април, с определени ограничения, съобщава ТАСС.

Заместник-министъра на защитата на гражданите Никос Хардалиас, който отговаря за управлението на кризи в правителството заяви, че ще бъде възможно закупуването на стоки в универсалните магазини само чрез предварителна поръчка на техните уебсайтове или по телефона като стоките ще му бъдат издадени или на входа на магазина, или вътре. Разрешението за отваряне не важи за големи търговски центрове и молове, които ще останат затворени. Капацитетът на заетост ще бъде един клиент на 25 кв. м с максимален брой 20 купувачи.

За да посетите магазин за търговия на дребно, ще трябва да изпратите SMS съобщение на специален номер 13032. На купувача ще бъдат дадени три часа за покупка и връщане у дома.

Пилотно бе решено от 3 април отново да се разреши движение с автомобили и мотоциклети от един район в друг. В този случай разрешителното ще важи само за почивните дни и за спортни занимания. За пътуването ще трябва да се изпрати и SMS съобщение. В колата могат да бъдат максимум трима души, въпреки че може да има повече в случай на едно семейство.

Въпросът за възобновяване на учебните занятия ще бъде обсъден отново следващата седмица като продължава тестването на учителите и учениците.

За борба с разпространението на коронавируса в страната има обща карантина, въведена на 7 ноември 2020 г. Към сряда броят на хората, заразени в Гърция по време на пандемията, достигна 263 689, с общо 8 093 смъртни случая.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още