Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция с вечерен час и без пътувания по празниците

Свят

Гърция с вечерен час и без пътувания по празниците

Снимка:

Ограничават броя на богомолците в църквите

Гърция запази строгите мерки срещу разпространението на Covid инфекцията за Коледа и Нова година. До 7 януари остава забраната за напускане на района по местоживеене, което изключва пътуванията по празниците.

Наложеният вечерен час остава в сила и през празниците, но започва от 22:00 часа и продължава до 5:00 сутринта. За всяко излизане от домовете пак ще е необходимо потвърдено разрешение със СМС.

Страната все пак обяви частично разхлабване на някои забрани. Карантината за влизащите в Гърция се намалява от десет на три дни, като условията за преминаване на границата остават непроменени. 

Запазва се изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, както и бързият тест, който ще бъде правен при влизане в страната, съобщиха от българското МВнР. Припомняме, че изискваната карантина и бързи тестове за COVID-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони. Освен това за тях продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч., което важи за всички останали граждани, преминаващи през сухопътни граници на страната. Запазва се изискването за представяне на QR код.

Забраната за излизане навън на територията на Гърция вече е в интервала между 22.00 ч. и 05.00 ч.

Не се променя драстично и рамката от прилаганите мерки в страната, с изключение на разрешението от понеделник, 14 декември, да отворят книжарници и фризьорски салони.

Под натиск на църковни служители и вярващи правителството позволи храмовете да бъдат отворени в навечерието на Коледа и Йордановден, но с ограничен брой присъстващи на литургия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още