Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция се похвали с големи печалби от сватбен туризъм

Свят

Гърция се похвали с големи печалби от сватбен туризъм

Гърция се похвали с големи печалби от сватбен туризъм - Tribune.bg
Снимка:

Гърция отчита големи приходи от сватбен туризъм, съобщи БНР. След пандемията чужденци от цял свят заделят огромни суми, за да се оженят на гръцки остров на брега на морето.

Младоженци от Израел са платили един милион евро за сватбено тържество на остров Самос, твърдят  организаторите. Вълната на сватбен туризъм в Гърция започва от китайците, после много европейци следват тази мода, а сега пристигат младоженци от цял свят.

Кметове на няколко острова съобщават, че до края на годината има сватбени тържества на чужденци. Фирмите - организатори, от своя страна, се хвалят с много резервации и за следващата година.

На първо място сред предпочитанията са островите Санторини, Миконос, Родос, но модата "сватба в Гърция" достигна и до Кефалония, Кос и Самос.

Сватбения туризъм силно подпомага местните производители. Организаторите работят по поръчка на клиента, като много от чужденците настояват за елементи от древната история на Гърция.

Младоженци от Индия това лято дори са си поръчали театрална постановка "Боговете на Олимп", а разходите им за церемонията са надхвърлили 2 милиона евро, посочва кметството на о-в Миконос.

 

Етикети Гърция
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети