Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция удължава ограниченията за международни пътници до 8 март

Свят

Гърция удължава ограниченията за международни пътници до 8 март

Снимка:

Гръцката служба за гражданска авиация (CAA) удължи ограниченията за международни пътници поради пандемията COVID-19, съобщи Keep Talking Greece. От CAA заявиха, че въздушните ограничения се удължават до 06:00 ч. в понеделник, 8 март.

Ограниченията се отнасят до пътници от ЕС и извън ЕС, до изискванията по отношение на PCR и бързи тестове, карантината, както и до спрените полети между определени държави и Гърция.

Гражданите на следните 10 държави са изключени от Директивата за авиацията: Великобритания, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Обединени арабски емирства, Руска федерация и Израел, пише БГНЕС.

Седем дни карантина за всички пристигащи от чужбина

Всички пътници, влизащи в страната от всяка чужда държава, включително държавите-членки на Европейския съюз, подлежат на задължителни предпазни ограничения у дома или на мястото на временно пребиваване, посочено в PLF форма, за седем дни, освен ако не останат в Гърция за по-кратък период от време, като в този случай временното ограничение е валидно за този период от време, т.е. до заминаването им.

Освен това международните пътници ще бъдат проверявани при пристигане, въз основа на процедурата, предвидена във формуляра за локация на пътници. В случай, че тестовете установят положителен случай, карантината за пътника ще бъде валидна 14 дни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още