Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция затваря някои сухопътни граници, през ГКПП Маказа-Нимфея ще минават само камиони

Свят

Гърция затваря някои сухопътни граници, през ГКПП Маказа-Нимфея ще минават само камиони

Гърция затваря някои сухопътни граници, през ГКПП Маказа-Нимфея ще минават само камиони - Tribune.bg
Снимка:

ГКПП Кулата-Промахон остава отворен

Гърция затваря някои сухопътни граници, за да ограничи разпространението на коронавирус на север, съобщава „Keep Talking Greecе”. Правителството е решило да затвори някои от граничните пунктове и да увеличи изискванията за тест за Covid-19. Затворен е един граничен пункт с Албания, а ГКПП Маказа-Нимфея ще остане отворен само за камиони.

„Граничният пункт Кристалопиги (Смърдеш) се затваря от 06:00 ч. сутринта в петък, 20 ноември 2020 г.“, обяви правителственият говорител Стелиос Пецас. Той добави, че „граничните пунктове Какавия (Албания), Евзони (Северна Македония) и ГКПП Кулата-Промахон (България) ще останат отворени.“

Пецас добави, че тези, които влизат в страната, в допълнение към задължителните отрицателни PCR тестове, направени 72 часа преди пристигането в Гърция, ще преминат и през бързи тестове по границите. По отношение на епидемиологичната тежест в Северна Гърция, той заяви, че контролът за спазване на мерките за защита и блокирането ще се засилят.

В страната се чуват упреци, че високите цифри на заболели се дължи не само на неспазване на мерките, но и на сезонните работници, които идват в Северна Гърция от съседни страни и от райони с голямо епидемиологично натоварване. Държавната телевизия ERT TV съобщи от Кристалопиги в 3:00 часа следобед, че все по-малко сезонни работници идват в страната и все повече напускат Гърция, за да не бъдат затворени тук. Не е ясно дали граничният пункт ще остане отворен за търговски транспорт, съобщи ERT, добавяйки, че трябва да се изчака публикуването на съответното решение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети