Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция затяга мерките срещу коронавируса

Свят

Гърция затяга мерките срещу коронавируса

Снимка:

Южната ни съседка удължава вечерния час през двата почивни дни

Гръцките власти обявиха по-строги ограничителни мерки в Атина и Солун, както и в редица други региони с усложнена епидемична ситуация, като част от общата карантина, влязла в сила на 7 ноември. Това съобщи в петък вечерта на брифинг заместник-министърът на защитата на гражданите Никос Хардалиас.

След заседание на експертния съвет по пандемията Хардалиас обяви въвеждането на нови мерки в централния район на Атика със столица Атина и в град Солун. Те действат от 06:00 местно време на 6 февруари до 15 февруари. В тези райони през работните дни остава в сила забраната за движение на хора по улиците или в обществения и частния транспорт от 21:00 до 05:00 часа, а в събота и неделя вечерният час ще започва в 18:00 и ще действа до 05:00 часа. Продължава забраната за движение между районите, за напускане на дома ще се изпращат SMS съобщения или ще се попълват специални формуляри.

В Атика и Солун ще бъдат затворени гимназиите от 6 до 15 февруари, докато училищата в другите възрастови групи и детските гадини ще продължат работа.

Всички магазини, включително за дрехи и обувки, на които досега беше разрешено да продават стоки с влизането на клиентите в посочен часови пояс, сега преминават към ново обслужване – стоките ще се поръчват предварително онлайн или по телефона и ще се предоставят само на входа на магазина с плащане по карта.

Моловете ще бъдат затворени в събота и неделя.

Салоните за красота, фитнес залите, автосервизите и пунктовете за спортни залагания ще продължат да работят както обикновено, но при спазване на наложените санитарни разпоредби.

Супермаркетите, другите хранителни магазини, пекарните, бензиностанциите и аптеките ще работят в събота от 07:00 до 17:00 часа. Хранителните магазини в Гърция са затворени в неделя. От следващия уикенд се забранява работата в събота и неделя на откритите пазари за храни и други битови стоки.  


Коментари (1)

сивата котка У Гречко като у нашенско - фитнесите ще работят както си е, ама хранителните магазини затваряме. Ще си купувате обувки, нищо че няма къде да ходите с тях, ама по въздуха ще ви ги доставят. Дали ще ви хлопат или не...? Ковид в магазин влиза, но не през входа, че само през него ще ви дават покупката. Може би през комина?
06.02.2021 20:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още