Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Георг Георгиев се срещна с изпълнителния директор на Световния търговски център във Ванкувър

Свят

Георг Георгиев се срещна с изпълнителния директор на Световния търговски център във Ванкувър

Снимка:

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е на посещение в Канада, обсъди възможностите за икономическо сътрудничество с изпълнителния директор на Световния търговски център във Ванкувър Остин Наирн. 

„Потенциалът за партньорство и развитие на икономическите и инвестиционни връзки с Британска Колумбия и по-специално с Ванкувър, е много голям“, заяви Георг Георгиев пред Остин Наирн. Двамата се съгласиха, че само чрез взаимно опознаване на перспективите за разширяване на взаимната търговия могат да се достигнат нови пазари и инвестиции.

Заместник-министър Геоергиев и Остин Наирн обсъдиха Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (CETA) и въздействието му върху двустранните търговски и икономически отношения. „CETA премина първо четене в българския парламент и в най-скоро време очакваме да бъде разгледана и на второ“, посочи Георг Георгиев. Той добави, че очаква СЕТА да даде възможност на България и Британска Колумбия да разширят експортните си дестинации. „Силата на регионалните икономики зависи от това да има достъп до стабилни и предвидими търговски партньори, каквато е България“, каза Георгиев.

Георг Георгиев и Остин Наирн идентифицираха сферите, в които България и Канада биха имали потенциала за добро партньорство и бизнес възможности, сред които професионалните услуги, филмовата индустрия, информационните технологии, туризма, хранително-вкусовата промишленост.

„Туристическите услуги, които нашата страна предлага са много и разнообразни, като само за миналата година, например, туристите, посетили столицата ни многократно надвишават броя на собственото ѝ население“, каза Георгиев – „България е и водещ производител на автомобилни части за европейския пазар – редица компоненти са произведени именно в нашата страна.“

„Впечатляващ е потенциалът на страната Ви и успехите, които сте постигнали“, подчерта Остин Наирн пред Георг Георгиев. Заместник-министърът на външните работи и изпълнителният директор на Световния търговски център във Ванкувър обсъдиха и възможността за организиране на бизнес форум с участието на компании от Британска Колумбия, с цел представяне и взаимно опознаване на пазарите на двете страни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още