Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия ограничава движението в отделни региони

Свят

Германия ограничава движението в отделни региони

Снимка:

Меркел удължи националното блокиране до края на януари

Германското правителство и властите на федералните провинции се споразумяха да наложат ограничения за движение в региони с особено неблагоприятна епидемиологична обстановка. Както беше съобщено от ДПА, на гражданите ще бъде забранено да напускат дома си в радиус от 15 км без основателна причина.

Правилото ще влезе в сила в областите, където в течение на една седмица има 200 случая на коронавирусна инфекция на 100 000 души от населението.

Меркел удължи националното блокиране в Германия до края на януари.

Германия удължи и засили частичното си заключване с по-строги ограничения на социалните контакти, тъй като водещата европейска икономика се бори с упорито високите коронавирусни инфекции.

Училища, развлекателни и спортни съоръжения и повечето магазини ще останат затворени до 31 януари, заяви канцлерът Ангела Меркел след разговори с лидерите на 16 провинции в Германия. На хората ще бъде позволено да се срещат само с един човек от друго домакинство по новите правила, вместо с пет души, както беше преди това, съобщи АФП.

"Трябва да ограничим по-строго контактите. Молим всички граждани да ограничат контактите до абсолютния минимум", заяви в понеделник канцлерът Ангела Меркел пред журналисти, припомня РТ.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още