Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия: Половината от пациентите с коронавирус на вентилация умират

Свят

Германия: Половината от пациентите с коронавирус на вентилация умират

Снимка:

Анализирани са данните за 10 000 пациенти

Един на всеки петима пациенти, хоспитализирани в Германия заради коронавируса, е загубил битката със заболяването, като смъртността е нараснала до 53% за тези, които са преминали на вентилация, показва ново проучване.

Данните за 10 000 пациенти, приети в 930 германски болници между 26 февруари и 19 април, са анализирани от Германската интердисциплинарна асоциация по критична грижа и спешна медицина, Техническия университет в Берлин и изследователската група AOK WIdO.

Хоспитализираните мъже имат по-висок процент на смъртност от жените - 25% в сравнение с 19%.

По-възрастните пациенти също са значително по-уязвими, като 27% от пациентите над 70 години и 38% над 80 са починали.

„Тези високи нива на смъртност ясно показват, че сравнително голям брой пациенти с много сериозен ход на заболяването са били лекувани в болници“, казва Юрген Клаубер, директор на WIdO. "Такъв сериозен ход на заболяването засяга главно възрастни хора и хора, чието здраве вече е нарушено, но се срещат и при по-млади пациенти", предупреди той и призова населението да предприеме необходимите предпазни мерки за предотвратяване на нови инфекции.

От 10 021 пациенти на 1 727 им е направена механична вентилация. Въпреки че почти два пъти повече хора, които са получили вентилация, са били мъже, смъртността е изравнена между двата пола, се казва в проучването.

Пациентите са пребивавали в болници средно 14 дни, като тези, които не са на вентилация, са хоспитализирани средно 12 дни, докато продължителността на лечение на тези, които се нуждаят от помощно дишане, се е увеличила до 25 дни.

Рейнхард Бусе, професор по управление на здравеопазването в Техническия университет в Берлин, отбеляза, че средно се изискват 240 дни вентилация за всеки 100 хоспитализирани пациенти.

"Това са важни числа на фона на подготовката за втора вълна на пандемията. Ние обаче не предвиждаме проблеми с болничните легла, дори и с висок процент на инфекция", добави той.

Благодарение на децентрализираната си система на здравеопазване, Германия успя да увеличи значително капацитета си за лечение на пациенти с COVID-19, избягвайки сцени като в Италия, където някои болници бяха затрупани от внезапния огромен брой случаи.

В разгара на летния ваканционен сезон политиците обаче гледат с тревога на броя на заразите, които отчитат през последните седмици. Към днешна дата Германия е регистрирала 206 926 случая на инфекции и 9 128 смъртни случая.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още