Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия предостави на Русия записки по разследването за предполагаемото отравяне на Навални

Свят

Германия предостави на Русия записки по разследването за предполагаемото отравяне на Навални

Снимка:

Германия предаде на Русия стенограми и писмени записки по разследването, свързано с предполагаемото отравяне на критика на Кремъл - Алексей Навални. Това става малко преди планираното му завръщане в Русия, съобщи АФП. Стенограмите са от различните разпити, проведени от германските власти с Навални, след като той беше настанен за лечение в Берлин в края на август. От тогава Навални се възстановява в Германия, където бе прехвърлен на лечение, след като изпадна в кома по време на пътуване в Сибир, заради предполагаемо отравяне.

Полицейските следователи на Германия са разпитали Навални като той е предоставил обширни отговори на въпроси, изпратени от руския прокурор по делото, каза говорител на германското министерство на правосъдието.

Навални планира утре да излети от Берлин, за да се върне в страната си, въпреки че има опасност да бъде арестуван при пристигането си, отбелязват агенциите.

Срещу Навални в Русия е образувано наказателно дело за измами в особено голям размер - престъпление, което се наказва с до 10 години затвор и глоба. Според следствието опозиционерът харчел за лични цели дарения от физически лица за неговия Фонд за борба с корупцията и други организации.  


Коментари (2)

Да опитаме да обобщим Бандитът от кремъл, путин е характерен с нищожния си ръст и удивителна бездарност като управленец. Докарал е русияните до просешка тояга. Заради престъпленията си, главно криминални: кражби, убийства (на отделни лица и масови такива) пране на пари, злоупотреба с обществени средства - всичко това огромни размери, заслужава да му отрежат главата пред публика! Този боклук, обаче, преследва г-н Навални за измислени нарушения! Дай Боже, скоро, разбойниците от тайфата на отровното джудже, сами да си го затрият. Сигурно е, че тогава и светът ще си отдъхне.
16.01.2021 18:24 / Отговор
присъединавам се към надеждите ти.
16.01.2021 23:52

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още