Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия със забавни клипове за „героите“, избрали да останат вкъщи на дивана

Свят

Германия със забавни клипове за „героите“, избрали да останат вкъщи на дивана

Снимка:

Федералното правителството показва как някога ще си спомняме за епидемията

Германия с нетрадионен подход към коронакризата. Правителството публикува серия видеоклипове с чувство за хумор към героите – хората, които си стоят вкъщи и лежат на дивана, съобщава Би Би Си.

Първият е озаглавен -  „#specialheroes - Заедно срещу короната“- и изобразява възрастен мъж, който гледа назад към зимата на 2020 г.

„Съдбата на тази страна беше в нашите ръце“, казва той. „И така, събрахме цялата си смелост и направихме това, което се очакваше от нас, единственото правилно нещо“. „Не направихме нищо. Абсолютно нищо. Нашият диван беше на първа линия в битката, а нашето търпение беше нашето оръжие“, се казва в първия клип.

 

Във второ се вижда неговата приятелка, а в трето се вижда мъж, който поглежда назад към дните на карантина. 

„Преди пандемията бях без съмнение най-мързеливият човек, почти никога не напусках апартамента си, играех компютърни игри без каквато и да е амбиция и ядях студени равиоли, защото ме мързеше да ги сгрея, " казва мъжът.

„Приятелите ми ме наричаха Мързелия Тоби, но аз бях прекалено мързелив, за да им се дразня“, казва героят в клиповете. 

"И когато вирусът се разпространи, останах същият мързелив чувал с картофи, какъвто бях и преди. Но за разлика от мен светът се промени: за да се овладее вирусът, хората бяха призовани да останат вкъщи, без да правят нищо, и изведнъж се оказа, че мързелът можеше да спаси животи, а аз бях шампион в това. "

Видеоклиповете предизвикаха много коментари в социалните мрежи, като мнозина ги похвалиха.

Федералното правителство заявява, че комичните видеоклипове са ясно послание към обществеността, че намаляването на контактите с другите е жизненоважно за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на вируса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема