Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия се готви за затягане на мерките от другата седмица с цел овладяване на пандемията

Свят

Германия се готви за затягане на мерките от другата седмица с цел овладяване на пандемията

Снимка:

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че липсата на дисциплина е върнала Германия в “трудни времена“

На среща с премиерите на 16-те германски провинции следобяд канцлерът Ангела Меркел ще предложи затваряне от 4-ти ноември на всички барове и ресторанти, фитнес-центрове, казина, кина, театри и оперни зали, съобщава вестник Билд. Очаква се училищата да останат отворени, с изключение на регионите със сериозни огнища.

Магазините ще могат да работят при санитарни мерки и намален брой клиенти. Предвижда се и финансова помощ за засегнатите фирми.

Хората ще могат да излизат на обществени места само с членове на собственото си семейство и с един от друго домакинство.

"Ясно е, че няма да е лесно. И също така е ясно, че няма да бъде красиво", заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер, който призова за единен национален подход. Той настоя да няма измислени и  „половинчати мерки, а по-скоро ефективна концепция“.

Вчера канцлерът Ангела Меркел призова германците да се придържат към мерките като допълни, че страната се връща към „ситуации, които са определено трудни." По-късно днес ще стане ясно и какви са точнио по-строгите ограничения, за да се овладее разпространението на COVID-19 в Германия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още