Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия удължава карантината до 10 януари

Свят

Германия удължава карантината до 10 януари

Германия удължава карантината до 10 януари - Tribune.bg
Снимка:

Германия ще удължи въведените ограничителни мерки срещу коронавируса до 10 януари. Това стана ясно от изявление на  канцлера Ангела Меркел, цитирана от световните агенции. Баровете, фитнесите и кината също остават затворени

"Провинциите ще удължат срока на мерките от 20 декември до 10 януари. По принцип нещата ще останат каквито са сега", каза Меркел след разговори с ръководителите на германските провинции.

"Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения. Днес се съгласихме отново. Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари", добави Меркел. Тя посочи, че не може да каже кога ЕС ще разреши използването на ваксина срещу Covid-19.

Германия имаше 23 275 нови случая за 24 часа до четвъртък сутринта, а общите инфекции са се удвоили повече от началото на мерките, според данни от университета "Джон Хопкинс". Броят на починалите е 482-ма, което близо до рекорда, отбелява Блумбърг. 

В същото време френското правителство обяви, че ще субсидира десет дни платен отпуск за всички работници в секторите, които са най-засегнати от пандемията на Covid-19, като барове, ресторанти, дискотеки или фитнес зали.

Помощта е предназначена за служители на компании, които трябваше да прекъснат частично или изцяло дейността си за поне 140 дни през 2020 г. или че през този период доходите им са намалели с повече от 90% по време на периоди на затваряне, се казва в изявление на френското Министерство на труда.


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети