Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германското председателство на СЕ с максимален фокус върху Западните Балкани

Свят

Германското председателство на СЕ с максимален фокус върху Западните Балкани

Снимка:

По време на председателството на Съвета на Европа Германия ще обърне максимално внимание на Западните Балкани. Това съобщи германският министър по европейските въпроси Михаел Рот в телефонен разговор с упълномощения албански министър за Европа и външните работи Гент Цакай.

Според Цакай, разговорите са били фокусирани върху подготовката за германското председателство на Съвета, където се очаква Западните Балкани да бъдат център на внимание, и върху изпълнението на всички ангажименти на Албания за провеждането на първата междуправителствена конференция.

"Подчертах ангажимента на Албания да изпълни всички необходими условия за напредък по европейския път", каза Цакай.

Те също така са обсъдили сътрудничеството между Албания и Германия, както и между ЕС в съвместната борба срещу пандемията.

"След като положително оценихме усилията си, се съгласихме да координираме дейности за постепенно отваряне на границите и икономическо възстановяване", добави Цакай.

Той каза, че е разговарял по телефона и с външните министри на Турция, Италия, Унгария и френския държавен секретар за Европа.

Цакай посочи, че разговорите са се фокусирали върху съвместната борба срещу пандемията и координацията на възгледите за постепенното отваряне на границите и възобновяването на директните полети.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още