Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Герт Вилдерс отново удари на камък – Партия „Нов социален договор“ му отказа коалиция

Свят

Герт Вилдерс отново удари на камък – Партия „Нов социален договор“ му отказа коалиция

Герт Вилдерс отново удари на камък – Партия Нов социален договор му отказа коалиция - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на нидерландската реформистка партия "Нов социален договор" (НСД) Питер Омцигт заяви днес, че неговата формация не е готова да преговаря за съставяне на правителство с лидера на крайната десница Герт Вилдерс, предаде Ройтерс.

Омцигт каза пред журналисти, че вижда проблеми заради части от платформата на Партията на свободата (ПС) на Вилдерс, които противоречат на нидерландската конституция.

Седмица след като Вилдерс предизвика политическо земетресение в Нидерландия и извън нея със зашеметяващата си изборна победа, задачата му да създаде коалиция стана още по-трудна, предава АФП.

Процесът се следи внимателно в Брюксел и в цяла Европа, като се има предвид антиислямският, антиимигрантският и антиевропейският манифест на Вилдерс, който също така призовава за спиране на доставките на оръжие за Украйна.

Вилдерс се нуждае от подкрепата на 76 депутати в 150-местния парламент, за да получи работещо мнозинство. Неговата Партия на свободата PVV шокира всички, като спечели 37 места - много повече от прогнозите на социологическите проучвания.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Нидерландия
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети