Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Глобиха французин със 135 евро, защото разходи котката си навън

Свят

Глобиха французин със 135 евро, защото разходи котката си навън

Снимка:

Местната полиция използва дрон, за да контролира спазването на ограничителните мерки в Гар

Жител на южния френски департамент Гар беше принуден да плати глоба за нарушаване на карантината. Човекът си намерил повод да излезе от вкъщи – а именно да разходи домашния си любимец. В случая обаче става въпрос за котка, съобщава порталът 20 Minutes, цитиран от БГНЕС.

Заради бързото разпространение на коронавируса френските власти затвориха кафенетата, ресторантите, кината и нехранителните магазини. От 17 март са въведени строги ограничения за придвижването на хора. Нарушителите са заплашени от глоба. Местната полиция използва дрон, за да контролира спазването на ограничителните мерки в Гар.

„С помощта на този дрон беше открит човек, който разхожда котката си на верига. Тя изглеждаше странно и не личеше да е свикнала с подобен вид разходки“, заяви представител на силите на реда.

При проверката е установено, че жителят на общината Гро-дю-Руа не носи документ, който е задължителен при излизането от къщи, включително и при разходката на домашни любимци. Така неволната разходка е струвала на стопанина на котката глоба от 135 евро.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още