Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Глобиха французин със 135 евро, защото разходи котката си навън

Свят

Глобиха французин със 135 евро, защото разходи котката си навън

Глобиха французин със 135 евро, защото разходи котката си навън - Tribune.bg
Снимка:

Местната полиция използва дрон, за да контролира спазването на ограничителните мерки в Гар

Жител на южния френски департамент Гар беше принуден да плати глоба за нарушаване на карантината. Човекът си намерил повод да излезе от вкъщи – а именно да разходи домашния си любимец. В случая обаче става въпрос за котка, съобщава порталът 20 Minutes, цитиран от БГНЕС.

Заради бързото разпространение на коронавируса френските власти затвориха кафенетата, ресторантите, кината и нехранителните магазини. От 17 март са въведени строги ограничения за придвижването на хора. Нарушителите са заплашени от глоба. Местната полиция използва дрон, за да контролира спазването на ограничителните мерки в Гар.

„С помощта на този дрон беше открит човек, който разхожда котката си на верига. Тя изглеждаше странно и не личеше да е свикнала с подобен вид разходки“, заяви представител на силите на реда.

При проверката е установено, че жителят на общината Гро-дю-Руа не носи документ, който е задължителен при излизането от къщи, включително и при разходката на домашни любимци. Така неволната разходка е струвала на стопанина на котката глоба от 135 евро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети