Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Google и Facebook въвеждат задължителна ваксинация, същото ще направят и във филмото студио Netflix

Свят

Google и Facebook въвеждат задължителна ваксинация, същото ще направят и във филмото студио Netflix

Снимка:

Facebook и Google обявиха, че всички техни служители, които ще се работят в офиси на компаниите, ще трябва да се ваксинират срещу Covid-19, съобщават световните агенции. „Когато офисите ни отворят отново, ще изискваме всеки, който идва на работа в някой от нашите кампуси в САЩ, да бъде ваксиниран“, заяви говорителка на Facebook в изявление.

Facebook очаква около 50% офис капацитет в САЩ до началото на септември, с пълна възвръщаемост до октомври. Служителите могат да кандидатстват за работа от разстояние за постоянно, а главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че очаква през следващото десетилетие до половината от служителите на Facebook да работят дистанционно.

Нарастването на Делта варианта усложни усилията на компаниите да върнат служителите. Apple Inc. и Google на Alphabet Inc. отложиха плановете за повторно отваряне за октомври от септември.

От Google заявиха, че ще поиска от повечето служители да се върнат в кампусите, започвайки от 18 октомври, само след ваксинация. От тогава около 80% от служителите трябва да присъстват физически в офис на компанията поне три дни в седмицата. Около 20% от служителите ще продължат да работят от домовете си. Правилото няма да важи за държави, където ваксините са трудно достъпни. Предвиждат се и изключения за хората, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини.

На фона на четвъртата вълна на пандемията, обхващаща САЩ, Netflix стана първото холивудско студио, което налага задължителни ваксини в американски продукции за актьори и хора, които са в близък контакт с тях.

Този ход идва в светлината на последните насоки за връщане към работата, одобрени от холивудските съюзи и студия миналата седмица, които проправят пътя за задължителни ваксинации в продукции.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още