Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Google на съд! Не редактирал картите си, което довело до смъртта на мъж в САЩ

Свят

Google на съд! Не редактирал картите си, което довело до смъртта на мъж в САЩ

Google на съд! Не редактирал картите си, което довело до смъртта на мъж в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Семейството на мъж от САЩ, който се е удавил, след като минал по срутен мост, твърди, че той е загинал, защото Google не е актуализирала картите си. Семейството на Филип Паксън съди компанията за смъртта му, като твърди, че Google не е показала, че мостът е паднал девет години по-рано, съобщава Би Би Си.

Паксън е загинал през септември 2022 г., след като се опитвал да мине по липсващия отчасти мост в Хикори, Северна Каролина.

Говорител на Google заяви, че компанията разглежда твърденията.

Паксън, който е баща на две деца, се е прибирал от деветия рожден ден на дъщеря му в къщата на приятел и е бил в непознат квартал, пишат от семейството на загиналия. Съпругата му е откарала двете му дъщери вкъщи по-рано, а той е останал, за да помогне за почистването.

"Непознавайки местните пътища, той е разчитал на Google Maps, очаквайки, че тя ще го насочи безопасно към дома на съпругата и дъщерите му", се казва в изявление на адвокатите на семейството, в което се обявява искът.

"Докато шофирал в тъмнината и дъжда, без да подозира, последвал остарелите указания на Google и е паднал във водата, където се удавил."

Местните жители многократно са се свързвали с Google, за да ги накарат да променят онлайн картите си, след като мостът се срути през 2013 г., се твърди в иска.

Според „Charlotte Observer“ бариерите, които обикновено се поставят на входа на моста, липсвали поради вандализъм.

В съдебния процес има и искове срещу три местни компании, за които се твърди, че са имали задължение да поддържат моста.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати