Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Google спира работата си с Huawei за Android

Свят

Google спира работата си с Huawei за Android

Google спира работата си с Huawei за Android - Tribune.bg
Снимка:

Връзките на интернет гиганта с китайската компания се ограничават заради забраната на Тръмп

Google временно спря част от бизнес отношенията си с Huawei, включително съвместната работа по Android, както и осигуряването на техническа поддръжка, съобщава Reuters. Непосредствената причина за това е забраната, която администрацията на президента Доналд Тръмп издаде миналата седмица.

Други американски ИТ компании, включително Intel, Qualcomm и Broadcom също спират да доставят чипове на Huawei, което може сериозно да обърка плановете на китайската компания.

Google ще продължи да осигурява услугите на Play Store за притежателите на смартфони на Huawei, но Huawei вече няма да получава достъп до новите версии на Android, за да ги използва в телефоните си.

Новите модели също няма да имат достъп до Google Play и останалите приложения на Google.

Забраната ще има минимално отражение върху Huawei в Китай, където и сега повечето услуги на Google за забранени и не се предлагат от телефоните на компанията. Но тя има амбиции и на международния пазар, където Android в пълната си форма е много популярен. Huawei трудно ще убеди потребителите да използват нейните устройства, ако те нямат достъп до приложенията на Gmail, YouTube и т.н. и единственият начин те да се използват, ще бъде през браузър“, се казва в официалното съобщение на китайската компания.

Huawei казва, че има резервен план и разработва от много време алтернативна платформа именно, в случай че се окаже блокирана за Android.

По текста работи Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Google, Huawei

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати