Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гръцката църква обяви йогата за „абсолютно несъвместима“ с християнската вяра

Свят

Гръцката църква обяви йогата за „абсолютно несъвместима“ с християнската вяра

Гръцката църква обяви йогата за абсолютно несъвместима с християнската вяра - Tribune.bg
Снимка:

Ако йога практикуващият не придава религиозно значение, то не се явява такова, казва през 2015г. съд в Калифорния

Светият синод на Гръцката православна църква постанови (ГПЦ), че практикуването на йога не е физическо упражнение а „фундаментална част от индуистката религия“. Така йогата се явява „абсолютно несъвместима“ с християнската вяра, пише британското издание The Times.

Около 300 милиона души по света практикуват йога, а милиони хора правят това, за да поддържат форма и да се освободят от стреса по време на изолация, посочва Международната организация по йога.

Въпреки това ГПЦ не се противопоставя за първи път срещу йогата. Миналата година Арголойският митрополит Нектарий предупреди миряните за „опасностите“ от източната практика. „Изповядваме се на Бога. Това е същото, което правят хората, докато правят йога“, отбеляза отецът.

Йога позите наистина съдържат елементи от духовната практика, а комплексът асани „Поздрав към слънцето“ се отнася до ритуала за поздрав на индуисткия бог на слънцето, признава The Times. През 2015 г. съд в Калифорния, който разглежда случая дали йогата е религиозна практика и дали тя може да бъде разрешена в училищата, постанови, че ако йога практикуващият не придава религиозно значение, то не се явява такова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети йога, забрана

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети