Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гръцки министър: Компаниите имат право да уволняват работници, които не са ваксинирани

Свят

Гръцки министър: Компаниите имат право да уволняват работници, които не са ваксинирани

Снимка:

Правителството в Атина иска да изгради „стена от имунитет“ срещу ковид

Компаниите имат право да уволняват работници, които не са ваксинирани, е предупредил съгражданите си гръцкият министър на развитието Адонис Георгиадис, който през 2014г. бе здравен министър на страната. Пред държавната телевизия ERT министърът е споделил, че собственик на голям хотел го е потърсил и се е оплакал, че „ част от персонала не иска да се ваксинира“.

„Стигнахме до заключението, че трябва да информираме служителите, че за безопасността на компанията всеки трябва да бъде ваксиниран и който не иска, трябва да понесе последствията от своето решение“, изтъква министърът. Според него, компанията не може да рискува да бъде затворена, само защото служител иска да упражни предполагаемото си право да не бъде ваксиниран. Георгиадис е аргументирал позицията си и с факта, че съгласно съществуващото трудово законодателство, фирмата може да уволни служител, ако същият я излага на риск.

Министърът на развитието е отправил директно обвинение към жителите на туристически райони като Корфу и Самос, че с отказа си да се ваксинират правят негативна реклама на туризма.

Гръцкото правителство започна да използва директни заплахи, за да „убеди“ повече граждани да се ваксинират срещу ковид, посочва и сайтът „Keep Talking Greece”.

„Правителството на Кириакос Мицотакис все по-често говори за изграждане на „стена от имунитет“ в името на туризма, с което иска да ограничи разходите по пандемията като прехвърли цялата отговорност върху отделните граждани“, коментира изданието.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още