Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на храните

Свят

Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на храните

Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на храните - Tribune.bg
Снимка:

Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на хранителните стоки, съобщи БНР. Докато България е без План за възстановяване и без бюджет за 2022г., правителството на Кириакос Мицотакис в Атина подготвя програма за намаляване на ДДС на хранителните стоки.

Финансовият министър Христос Стайкурас е представил идеите на кабинета пред депутатите в Атина. Опозицията от своя страна настоява за регулиране на цените на електроенергията и на горивата. В допълнение депутатите от опозиционните партии призовават кабинета да вземе незабавни мерки за подобряване на жизнения стандарт на гърците. Социалистите са изнесли данни за драстично покачване на цените на стоките от първа необходимост, които са „нелогични“ по отношение на приходите в страната. Депутатите очакват още правителството незабавно да постави горна допустима цена поне на хранителните стоки и да реагира срещу търговци със спекулативни цени.

Въпреки острите дебати по отношение на цените на горивата, министри от правителството на Мицотакис са на позиции, че акцизът върху бензина не следва да се намали, след като цената на литър безоловен бензин вече премина 2 евро.

„Гърците плащат най-скъпия ток сред европейските страни, а заплатите са на балканско ниво“, обявиха социалистите. Те са категорични, че са необходими спешни мерки, тъй като голяма част от гърците изнемогват и не си позволяват дори неща от първа необходимост.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати