Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Грета Тунберг призова за край на стачките за климата заради коронавируса

Свят

Грета Тунберг призова за край на стачките за климата заради коронавируса

Грета Тунберг призова за край на стачките за климата заради коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

„Ние, младите хора, сме най-слабо засегнати от този вирус, но е от съществено значение да действаме солидарно с най-уязвимите“, заяви 17-годишната климатична активистка

17-годишната климатична активистка Грета Тунберг приключи със знаковите си училищни климатични протести, които ѝ осигуриха международна известност, предава БГНЕС.

В публикация в социалните медии тя насърчи многобройните си последователи да послушат медицинските специалисти, да „се обединят зад науката“ и да избягват големите събирания на хора, за да „изравнят кривата“ и да спрат разпространението на коронавируса.

„Ние, младите хора, сме най-слабо засегнати от този вирус, но е от съществено значение да действаме солидарно с най-уязвимите и да действаме в интерес на нашето общо общество“, написа Тунберг, призовавайки последователите ѝ да „поддържат броя си нисък, но настроението - високо ”.

Грета Тунберг стачкува всеки петък от август 2018 г., с няколко изключения. Движението, което тя оглавяваше, бързо се разрасна и събра огромно множество по целия свят.

По-рано тази седмица обаче Тунберг отмени предстоящата си стачка в петък по „семейни причини“.

Сега тийнейджърът активист обяви пауза в протестните дейности заради епидемията от коронавирус. Вместо това тя призова последователите си да намерят нови начини за повишаване на осведомеността си за климатичната криза, като например стартиране на цифрова версия на стачката. Като направи снимка с плакат за стачка и използва подходящ хаштаг, всеки може да се присъедини към действието по климата, без да има риск от разпространение на инфекцията, написа Тунберг.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати