Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Грузински депутати се сбиха заради „чуждестранното влияние“ (ВИДЕО)

Свят

Грузински депутати се сбиха заради „чуждестранното влияние“ (ВИДЕО)

Грузински депутати се сбиха заради чуждестранното влияние (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

В грузинския парламент избухнаха сблъсъци заради повторното внасяне от правителството на спорен законопроект за "чуждестранното влияние". Критиците твърдят, че подобно законодателство позволява на Кремъл да заглушава и сплашва дисиденти, предаде АФП.

Управляващата партия "Грузинска мечта" обяви предложението по-рано този месец, като възроди подобен законопроект, който беше оттеглен преди година след масови протести.

Видеозапис от парламентарно изслушване показа как депутат от опозицията удря в главата депутат от управляващата партия. Това доведе до сблъсъци и прекъсване на прякото предаване.

Схватката се случи в момент, когато десетки грузинци протестираха пред парламента срещу предложения закон, който според тях подкопава кандидатурата на Грузия за членство в ЕС.

Преди планирания за вечерта митинг, протестиращите бяха забелязани да развяват голямо знаме на ЕС и да крещят: "Не на руския закон!".

От години Грузия се стреми да задълбочи отношенията си със Запада, но сегашната управляваща партия е обвинявана, че се опитва да свърже отново бившата съветска република с Русия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати