Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Хакнаха страницата на руската патриаршия

Свят

Хакнаха страницата на руската патриаршия

Хакнаха страницата на руската патриаршия - Tribune.bg
Снимка:

Официалният сайт на руския патриарх Кирил е бил хакнат. Всички потребители, които са посетили страницата са попаднали на съобщение, което гласи: „Патриархът на Москва и цяла Русия благославя нонтранастъплението на украинските въоръжени сили“.    

Публикувано е и видео на украински войски, които се готвят да си „върнат това, което е тяхно“. Драматичните кадри показват как украински войници се молят заедно преди битката и се заклеват „да унищожат враговете на родината“.

„Нека ръката ми бъде твърда, за да убия врага. Нека очите ми бъдат чисти, за да убия врага. Нека волята ми бъде стомана, за да убия врага“, пеят мъжете, подготвяйки се за „свещено отмъщение“ и „свята победа“.

Страницата също беше променена, за да показва „молитва за контранастъпление“ на украински език, заедно с лозунги в подкрепа на украинската армия, като „Ние вярваме във въоръжените сили на Украйна“ и „Победата е за Бог и Украйна“.

Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана каза, че Киев е готов да започне контранастъпление и че то може да започне „утре, вдругиден или след седмица“.

Междувременно Москва отново започна атаки атаки срещу Киев рано тази сутрин, като към момента има един убит, а Киев се готви да започне чествания по случай основаването си преди 1541 години.

Много жители излязоха на балконите си, когато сирените за въздушна атака извиха, ругаейки Путин и викайки „Слава на Украйна!“ в демонстрация на неподчинение.

„Историята на Украйна е отдавнашен дразнител за несигурните руснаци“, иронизира съветникът на украинския президент Андрий Йермак в Telegram.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати