Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Хърватската полиция откри оръжие в дома на нападателя от Загреб

Свят

Хърватската полиция откри оръжие в дома на нападателя от Загреб

Хърватската полиция откри оръжие в дома на нападателя от Загреб - Tribune.bg
Снимка:

Часове преди инцидента – виновникът пише във Фейсбук: „Достатъчно измами и безразсъдно потъпкване на човешките ценности без отговорност“

Хърватската полиция претърси къщата на Даниел Безук, който рани полицай с няколко куршума пред входа на правителствената сграда на площад „Сан Марко“ в Загреб и след това се самоуби.

Семейната къща в село Клетище край Кутина, където Безук на 22 години е живеел с родителите си, е била оградена от полицията, съобщава Indeks.hr., предава БГНЕС.

По време на обиска в къщата присъствали родителите на нападателя и брат му. Смята се, че младежът е получил оръжието чрез баща си, ветеран от войната. Според информацията до момента, става въпрос за автоматична пушка, но все още няма официално потвърждение.

Директорът на полицията потвърди, че е намерено оръжие и че полицията е в дома на семейството на нападателя, където се търсят доказателства или информация за мотива за нападението.

Часове преди инцидента виновникът пише във Фейсбук: „Достатъчно измами и безразсъдно потъпкване на човешките ценности без отговорност“.

Припомняме, че вчера пред сградата на хърватското правителство в Загреб беше ранен полицай. Раненият полицай бе откаран в болница. Малко по-късно нападателят бе открит мъртъв, като се твърди, че се е самоубил. Според очевидци при атаката се чул откос. Някои хърватски медии твърдят, че нападателят е използвал автомат Калашников при стрелбата по полицая.                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати