Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Херо Мустафа: Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати

Свят

Херо Мустафа: Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати

Снимка:

„Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирния преход във властта, посредством честни избори, е в сърцето на тази демокрация. Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати“.

Това се казва в изявление на американския посланик у нас Херо Мустафа.

Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае демократичния процес, категорична е тя.

„Това беше погрешно и не показва това, което сме. Присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия. Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване. За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията – сградата на Капитолия в САЩ – беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона“, пише в позицията ѝ.

„Нашите законодатели се върнаха веднага на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя. Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство. Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата демокрация. Тези от нас, които вярват в демокрацията – в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават“, завършва Херо Мустафа.  


Коментари (5)

Президентът ви Тръмп трябва да си го разследвате за вандализъм и стъпкваме на демокрацията или за освидетелстване на психичното му състояние.
08.01.2021 21:23 / Отговор
В САЩ все пак има съдебна власт, техният може и да го осъдят, защото там се носи отговорност за противодържавни действия, нашият за съжаление - едва ли.
08.01.2021 21:31
В САЩ Президентът е и премиер, и имат работещ парламент. А ние сме премиерско- мафиотска република със силна авторитарна власт под управлението на триумвират Борисов, Пеевски и Доган, които обслужват чужди интереси. Всички са за съд! Както и неграмотния каскет!
09.01.2021 09:38 / Отговор
И ЩО ?! ДА НЕ СА ПОДПАЛИЛИ РАЙХСТАГА ? ;)
...ИЛИ ПАРТИЙНИЯ ДОМ ? :)
11.01.2021 11:53 / Отговор
ВМЕСТО ДА СЕРЕШ, ЧЕТИ ОБРАЗОВАЙ СЕ :) https://svpressa.ru/politic/article/286716/
ВИЖТЕ ТАМ ДА И ГО ПРЕВЕДЕТЕ !
11.01.2021 11:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още