Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Хиляди сърби на протест в Белград

Свят

Хиляди сърби на протест в Белград

Хиляди сърби на протест в Белград - Tribune.bg
Снимка:

Това бе четвърта демонстрация

Хиляди сърби излязоха на протест в Белград срещу президента Александър Вучич и управляващата Сръбска прогресивна партия. Това бе и четвърта неделя на протести в Сърбия.

Първият протест бе в края на ноември, когато опозиционният ляв политик Борко Стефанович бе нападнат от неизвестни и бит. Хората настояват за спиране на атаките срещу опозицията и за медийна свобода, като обвиняват президента, че контролира медиите в страната.

Опозиционният Алианс за Сърбия твърди, че Вучич е автократ и го обвиняват в корупция. В него влизат около 30 опозиционни парти, които подкрепят демонстрациите. Протестите са подкрепени и от бившия външен министър на страната Вук Йеремич.

„Готов съм да обсъдя причините за недоволството на хората”, заяви Вучич в телевизионно интервю. Ройтерс припомня, че президентът е изявил и готовност за предсрочни избори.Според последните социологически проучвания неговата партия има подкрепата от 53,5%. Същевременно опозиционните партии, обединени в алианс, биха получили едва 15% на евентуални предсрочни избори.

Масово международните издания посочват, че Вучич е предприел курс към присъединяването на Сърбия към ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати