Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Химнът, монетите и марките – какво трябва да се смени след смъртта на кралицата

Свят

Химнът, монетите и марките – какво трябва да се смени след смъртта на кралицата

Химнът, монетите и марките – какво трябва да се смени след смъртта на кралицата - Tribune.bg
Снимка:

Със смъртта на кралица Елизабет Втора много емблематични стоки, символи и заглавия ще трябва да се променят.

Монетите, марките и медалите вече няма да носят отличителния страничен профил на кралицата, а този на нейния син и наследник крал Чарлз III. Ще бъдат проектирани ново знаме и герб за новия монарх, както и химнът ще трябва да бъде променен.

В исторически план монетите са играли важна роля в разпространението на славата на кралете. Това е така, защото за много хора образът на краля върху монетите е бил единственото подобие на монарха, който е вероятно да видят през живота си, пише Индипендънт. По време на управлението на кралица Елизабет имаше пет изображения на монарха върху монети в обращение.

Но какво ще се случи с марките, монетите и банкнотите, когато Чарлз стане крал? Ето какво знаем.

Следвайки стъпките на майка си, се смята, че Чарлз ще седне за нов портрет, който да се използва върху всички нови монети, банкноти и марки, които влизат в обращение, след като той заеме трона.

Монети, носещи портрета на кралицата, вероятно ще продължат да съществуват в близко бъдеще, както и всички валути, носещи нейния портрет, ще продължат да бъдат валидни за употреба.

Преминаването към нова валута и марки ще бъде постепенен процес. А вероятно много хора ще искат да си запазят монети за спомен с лика на кралицата.

Как ще изглеждат новите монети?

От 1600 г., по време на управлението на Чарлз II, кралската традиция диктува монарсите да бъдат представени на монети, обърнати в посока, обратна на техния предшественик. Това означава, че когато Чарлз стане крал, неговият портрет ще бъде обърнат наляво, тъй като кралицата е обърната надясно. Подписът на Чарлз също ще се промени. Преди беше просто „Чарлз“. Сега това ще бъде името, което той е приел като крал с допълнително R за Рекс – латински за крал – в края.

Знамена

Чарлз ще има ново лично знаме като крал. През 1960 г. кралицата приема лично знаме – златно Е с кралската корона, заобиколено от венче с рози на син фон – да се развява на всяка сграда, кораб, кола или самолет, в който тя е отседнала или пътувала. Често се използва, когато тя посещава страни от Британската общност.

Гербът

Кралският герб, приет в началото на управлението на кралица Виктория през 1837 г., ще остане същият.

Ще бъдат сменени и марките, които ще бъдат с лика на новия крал.

Всички британски паспорти се издават на името на Нейно Величество и все още са валидни за пътуване, но за новите паспорти надписът от вътрешната страна на предната корица ще бъде актуализиран на Негово Величество.

Полицейските сили в Англия и Уелс ще трябва да сменят кралския шифър на кралица Елизабет в центъра на табелите на шлемовете си. Адвокатите и адвокатите, които са били назначени от монарха за съветници на кралицата, сега ще бъдат известни като съветници на краля.

И накрая, думите на националния химн ще бъдат променени.

След като Чарлз бъде официално провъзгласен за крал на официална церемония, ще бъде направено публично съобщение от балкона на двореца Сейнт Джеймс, включително призива: „Боже, пази краля“.

След това националният химн ще бъде изпълнен с тези думи, изпяти за първи път от 1952 г.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети